Sauvon Museo toimii Vahtisten tilan vanhassa päärakennuksessa. Ensimmäinen sitä koskeva merkintä löytyy Sauvon kirkonkirjoista vuodelta 1725 muodossa Wachtis. Kun Sauvon kunta sai Vahtisten päärakennuksen haltuunsa vuonna 1952, rakennusta käytettiin koulutilana. Rakennus oli 70-luvulla purku-uhan alla kunnes siihen päätettiin perustaa museo.

Ajankohtaista 

Parhaillaan on meneillään kesän 2021 Merelt ja rannoilt -paikallishistoriallisen näyttelyn suunnittelu ja kokoaminen. Näyttely jatkuu samalla nimellä ja teemalla kuin viime vuonna, mutta esineistö kootaan uudelleen, valokuvia ja tarinoitakin tulee lisää. Saliin tuodaan mm. vanha sauvolaismallinen ”platakka”-vene Yliristniemen ladosta ja Kupiluodosta saamme veneen vierellä kulkeneen kalasumpun, jossa kalat pysyivät elävinä.

Sauvon Kotiseutumuseo avautuu yleisölle tänä vuonna 16.6 klo 12. 
Merelt ja rannoilt- näyttely on avoinna ke-su klo 12-16. Varsinaisia avajaisia vietämme koronaviivytyksistä johtuen vasta torstai-iltana 1.7. klo 18. Avajaisteemana on näyttelyn esittelemisen ohella Itämeren suojelu. Siitä meille tulee kertoilemaan vastikään sauvolaistunut itämerentutkija professori Ilppo Vuorinen, joka on johtanut tutkimuksia esimerkiksi Seilin saarella. 

Kesän 2021 tulevia teemapäiviä:

10.-11.7. Sauvolaisten kirppisviikonloppu
21.7. klo 14 Laulamme museon mäellä merilauluja Ollin ja Ramin johdolla
29.8. Varsinais-Suomen Museopäivänä klo 14 luennoi karunalais-sauvolainen kulttuurihistorian FM Ossi Tammisto Kaarle Herttuan maihinnoususta Kärkniemen rantaan. Tuona päivänä näyttely on viimeisen kerran katsottavissa.

Mahdollisesti tulossa muitakin teemapäiviä kesän ohjelmaan, seuraathan ilmoitteluamme ja tervetuloa mukaan!

Kesän 2020 verkkonäyttelymme  "Merelt ja rannoilt" äänitteet, videot, valokuvat ja kirjoitettu aineisto löytyy täältä kotisivuilta - käyhän tutustumassa!

Merelt ja rannoilt -kesänäyttely verkossa

Puh. 02 474 4134

Museon numerosta vastataan museon aukioloaikoina kesäaikana.

Muina aikoina ota yhteyttä Museon Tuki ry:n hallituksen jäseniin tai Sauvon kunnan museovastaavaan Päivi Inkiseen (p. 050 594 8914).