Sauvon Museo toimii Vahtisten tilan vanhassa päärakennuksessa. Ensimmäinen sitä koskeva merkintä löytyy Sauvon kirkonkirjoista vuodelta 1725 muodossa Wachtis. Kun Sauvon kunta sai Vahtisten päärakennuksen haltuunsa vuonna 1952, rakennusta käytettiin koulutilana. Rakennus oli 70-luvulla purku-uhan alla kunnes siihen päätettiin perustaa museo.

Ajankohtaista

Sauvon Museon Tuki ry:llä on myyntipöytä Sauvon joulukauden avaisten myyjäisissä Peimari-Areenalla lauantaina 27.11. Tervetuloa ostamaan Miinan suppilovahverohilloa ja museokaupan tuotteita pukinkonttiin. 

Sauvon Kotiseutumuseo on kiinni talvikauden. Ensi kesänä museossa aukeaa Sauvon kirkonkylän ja kirkon rakentamista käsittelevä näyttely. Näyttelyn suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan talven ja kevään 2022 aikana. Jos näyttelyn tekeminen kiinnostaa, ole yhteydessä Sauvon Museon Tuki ry:n puheenjohtajaan tai sihteeriin. Tervetuloa  mukaan tekemään hienoa näyttelykesää!

Merelt ja rannoilt -kesänäyttely verkossa

Puh. 02 474 4134

Museon numerosta vastataan museon aukioloaikoina kesäaikana.

Muina aikoina ota yhteyttä Museon Tuki ry:n hallituksen jäseniin tai Sauvon kunnan museovastaavaan Päivi Inkiseen (p. 050 594 8914).