Sauvolaisten taiteilijoiden meriaiheinen taidenäyttely Sauvon kotiseutumuseolla kesällä 2020


Panoramakuva Sauvon Museon taidenäyttelytilasta 2020

Panoramakuva Sauvon Museon taidenäyttelytilasta 2020

Taiteilijaesittelyt:

Kati Mikola (s. 1961)

Sauvoa monin tavoin kuvannut taiteilija Kati Mikola aloitti muotokuvamaalarina noin 40 vuotta sitten. Nykyään hän maalaa kertomansa mukaan lähes kaikkea mahdollista. Meri on läsnä erityisesti monissa hänen naivistisissa eläinhahmotöissään. Museon kesänäyttelyyn on saatu lainaan hänen tilaustyönä Karunan urheilijoille maalaamansa Sandön taistelu -teos sekä kalanperkausta kuvaava teos. Sopimuksesta voi vierailla Katin ART ALSILA -kotigalleriassa.
Taiteilija Kati Mikolan fb-sivut


Merihelena Leskinen (s.1960)

Sauvoon kaksi vuotta sitten muuttanut Merihelena Leskinen päätti jo yhdeksänvuotiaana, että hän maalaa isona merta. Aivan pienestä vauvasta asti purjehtinut meritaiteilija on pitänyt yli 70 näyttelyä, kotimaan ja Ahvenanmaan lisäksi Itävallassa ja USA Floridassa. Seuraava merinäyttely" Mare Balticum" on joulukuussa Turun Taidekappelissa. Nyt 16 vuotta merimaalarina toiminut Leskinen on tuonut museoon esille kymmenkunta merimaalausta aina tunnelmallisista maisemista suureen aaltoteokseen.
Merihelena Leskisen kotisivut


John Sychold (s. 1938)

Sauvon Silkkilässä asuva, Itä-Saksassa syntynyt John Sychold on monipuolinen taiteilija, jonka kukkatauluja on saatu ihailla aiemmin Sauvon kirjastolla. Hänen kiinnostuksensa maalaamiseen sai alkunsa suomalaisen äidin kannustuksesta, mutta merkittävintä aikaa oli seitsemän vuotta Italiassa, jolloin hän maalasi ja opiskeli taidetta. Italiaan hän oli saapunut purjehtien itse rakentamalla veneellään. Johnille tuli hiljattain täyteen 50 vuotta taidemaalarina, niistä pisimpään meren ja vanhojen purjelaivojen taltioijana. Museolle taiteilija Sychold on tuonut kymmenkunta purjevenemaalausta. Sopimuksesta Johnin taiteeseen pääsee tutustumaan myös hänen kotonaan.
John Sychold blogspot

Taiteilija Merihelena Leskisen teos: Menneisyyden meri (2018)

Taiteilija Merihelena Leskisen teos: Menneisyyden meri (2018)

Taiteilija Kati Mikolan teos: Sandön taistelu (2008)

Taiteilija Kati Mikolan teos: Sandön taistelu (2008)

Taiteilija John Sychold:in meriaiheiset maalaukset

Taiteilija John Sychold:in meriaiheiset maalaukset

Kesällä 2020 suunniteltu Sauvon merellisestä historiasta kertova näyttely jouduttiin siirtämään korona-epidemian takia kesälle 2021. Meriaiheiseen paikallishistoriaan voit tutustua tänä kesänä kotisivujemme verkkonäyttelyssä. 

Siirry tästä linkistä näyttelysivulle

Jaa tämä sivu